KLJUČNE INFORMACIJE O SOLARNIH MODULIH

Ste razmišljali o izkoristku sončne energije za vaš dom ali potrebe na poti? Predstavljamo vam osnovne informacije o solarnih modulih, ki vam bodo pomagale pri odločitvi za najboljšo možnost.

Glavne razlike

Ste razmišljali o izkoristku sončne energije za vaš dom ali potrebe na poti? Predstavljamo vam osnovne informacije o solarnih modulih, ki vam bodo pomagale pri odločitvi za najboljšo možnost.

Razumevanje Solarnih Modulov

Solarni moduli sestavljajo več sončnih celic, ki proizvajajo električno energijo iz sončne svetlobe. Ponavadi delujejo pri napetostih 12V ali 24V, medtem ko posamezna sončna celica proizvaja le približno 0,5V. Moduli so zasnovani za zanesljivo delovanje v različnih vremenskih pogojih in so lahko povezani med seboj za večjo zmogljivost.

Tipi Solarnih Modulov

Na trgu so najpogostejši monokristalni in polikristalni solarni moduli. Monokristalni moduli so učinkovitejši, medtem ko so polikristalni bolj dostopni. Amorfni moduli so cenovno ugodnejši, vendar manj učinkoviti.

Optimizacija Učinkovitosti

Za povečanje učinkovitosti sončnih celic je priporočljivo redno spreminjanje njihovega naklona in zagotavljanje zadostnega hlajenja. Uporaba MPPT solarnega regulatorja lahko poveča izkoristek tudi do 30%.

Upoštevanje Temperaturnih Pogojev

Moč solarnih panelov se zvišuje s padcem temperature. Pri izbiri modulov je pomembno upoštevati temperaturni koeficient Pmax, ki kaže na zmanjšanje moči s povišanjem temperature.

Previdnost pri Senčenju

Senčenje lahko močno vpliva na učinkovitost solarnih modulov. Popolno ali delno senčenje lahko povzroči drastičen padec proizvodnje električne energije.

Gibljivi Solarni Moduli

Gibljivi moduli so primerni za mobilne aplikacije, vendar je pri nakupu potrebno biti pozoren na kakovost in vzdržljivost.

Če želite izkoristiti sončno energijo na najboljši način, se posvetujte s strokovnjaki in izberite najprimernejše solarne module za vaše potrebe.

Kvaliteta & dobra cena je naša prioriteta

Vgradni material

Kako lahko pridete do subvencije za vaš projekt?

Poglejte si vse naše reference

S ponosom predstavljamo naše referenčne sončne elektrarne, ki so postavile merila v industriji obnovljive energije. Zavezani smo k ustvarjanju prihodnosti, kjer je energija čista, trajnostna in dostopna za vse, smo v svojem delovanju postavili visoke standarde učinkovitosti, zanesljivosti in trajnosti. Vsak projekt, ki smo ga izvedli, odraža našo strast do inovacij in našo predanost kakovosti. Z našim strokovnim znanjem in izkušnjami smo postavili sončne elektrarne po vsem svetu, ki ne le proizvajajo čisto energijo, temveč tudi spodbujajo lokalno gospodarstvo in ustvarjajo trajne koristi za skupnosti, v katerih delujemo.
 • OBLIKOVINA – DOMŽALE 36,54KW
  Podjetje Oblikovina d.o.o. iz Domžal nam je zaupalo izgradnjo fotovoltaičnega samooskrbnega sistema.Na podlagi zmožnosti kapacitete strehe delavnice smo izbrali maksimalno skupno moč modulov 36,54kW. Inštalirana moč bo zadostila porabi delavnice in stanovanjske hiše lastnika.Sistem bo letno proizvedel 45,05 MWh električne energije. Vgrajene komponente so premium moduli z n-tip tehnologijo celic in dvojnim kaljenim steklom za maksimalno odpornost na vrmenske vplive.
  Ušteda u 10 godina:
  45.000€
 • MONTAŽA LJUTOMER 11.74 KW
  Stanovanjska hiša v Ljutomerju. Naša sončna elektrarna na jugovzhodnem pobočju je rezultat natančnega načrtovanja in strokovne postavitve, ki izkorišča optimalno sončno svetlobo ter zagotavlja stabilen vir obnovljive energije.
  Ušteda u 10 godina:
  13.000€
 • MONTAŽA DRAVOGRAD 18.70 KW
  Stanovanjska hiša v Dravogradu. Z uporabo vrhunskih tehnologij za sledenje sončni poti smo zagotovili, da je elektrarna optimalno izkoriščila sončno svetlobo v vseh delih dneva, kar povečuje njihovo učinkovitost.
  Ušteda u 10 godina:
  21.000€
 • MONTAŽA ŽABNICA 15.30 KW
  Stanovanjska hiša v Žabnici. Naša zavezanost kakovosti je odražena v vsakem koraku postavitve sončne elektrarne, od izbire najboljših materialov do natančne montaže, kar zagotavlja dolgotrajno in zanesljivo delovanje.
  Ušteda u 10 godina:
  17.000€
 • MONTAŽA HOČE 19.13 KW
  Stanovanjska hiša v Škofji Loki. Z našim pristopom k načrtovanju sončnih elektrarn smo uspeli maksimirati izkoriščenost površin, kar omogoča večjo proizvodnjo čiste energije brez nepotrebnega obremenjevanja okolja.
  Ušteda u 10 godina:
  23.000€
 • MONTAŽA HAJDINA 6.95 KW
  Stanovanjska hiša v Hajdini. Naša ekipa strokovnjakov za sončne panele je ustvarila elektrarne, ki združujejo napredno tehnologijo z estetskimi rešitvami, zagotavljajoč optimalno učinkovitost in privlačen videz.
  Ušteda u 10 godina:
  8.000€
Poglejte si vse naše reference
ENERGOSOL d.o.o. - zanesljiv energetski partner!

Nabor optimalnih rešitev in pomoč pri izbiri raznovrstnih sistemov energetske učinkovitosti po meri vašega objekta.

Nabor optimalnih rešitev in pomoč pri izbiri raznovrstnih sistemov energetske učinkovitosti po meri vašega objekta.
© Energosol 2024, d.o.o, | Splošni pogoji poslovanja  | Piškotki