RAZLIKE MED SONČNO ELEKTRARNO IN TOPLOTNO ČRPALKO

Vse več posameznikov išče trajnostne načine za zmanjšanje stroškov gospodinjstva in skrb za okolje. Dve pogosti izbiri sta sončna elektrarna in toplotna črpalka. Kljub podobnostim imata vsaka svoje značilnosti, ki jih je treba razumeti.

Glavne razlike

Vse več posameznikov išče trajnostne načine za zmanjšanje stroškov gospodinjstva in skrb za okolje. Dve pogosti izbiri sta sončna elektrarna in toplotna črpalka. Kljub podobnostim imata vsaka svoje značilnosti, ki jih je treba razumeti.

Sončna Elektrarna: Samooskrba in Več

Sončna elektrarna omogoča pridobivanje električne energije iz sončne svetlobe. Namešča se jo na streho stavbe, kjer sončne celice absorbirajo svetlobo in jo pretvorijo v električno energijo. Poleg zmanjšanja računov za elektriko, vam omogoča tudi zaslužek, če proizvedete več energije, kot jo porabite. Predstavlja dolgoročno naložbo v zeleno energijo, ki koristi tako okolju kot tudi vaši denarnici.

Prednosti sončne elektrarne segajo dlje od zgolj zmanjšanja računov za elektriko. Z ustrezno načrtovanimi sončnimi moduli lahko postanete energetsko neodvisni od javnega električnega omrežja. To pomeni večjo stabilnost in varnost vašega energetskega oskrbovanja, še posebej v primeru izpadov električne energije ali nihanja cen električne energije. Sončna elektrarna tudi poveča vrednost vaše nepremičnine, saj je trajnostna in privlačna naložba za bodoče lastnike.

Toplotna Črpalka: Ogrevanje in Učinkovitost

Toplotna črpalka izkorišča sončno energijo za ogrevanje vode in prostorov. Uporablja energijo toplega zraka, ki ga pretvori v toploto. Primernejša je za ogrevanje hiše in sanitarne vode ter prinaša pomembne prihranke pri ogrevanju.

Prednosti toplotne črpalke so v njeni učinkovitosti in dolgoročnih prihrankih. Poleg tega prispeva k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov, saj zmanjšuje odvisnost od fosilnih goriv. Z ustrezno načrtovanim sistemom toplotne črpalke lahko dosežete visok izkoristek in zmanjšate ogljični odtis vašega doma.

Skrb za Okolje in Prihranke

Obe možnosti omogočata varčevanje in skrb za okolje. Poleg tega se lahko kvalificirate za subvencije in ugodne kredite, ki olajšajo začetno naložbo. Pri izbiri med sončno elektrarno in toplotno črpalko se posvetujte s strokovnjaki in preverite možnosti financiranja ter subvencij, ki so na voljo.

Za trajnostno prihodnost in nižje račune za energijo, je kombinacija sončne elektrarne in toplotne črpalke izjemno privlačna. Poiščite pravo rešitev za vaše potrebe in prispevajte k bolj zeleni prihodnosti.

Kvaliteta & dobra cena je naša prioriteta

Vgradni material

Kako lahko pridete do subvencije za vaš projekt?

Poglejte si vse naše reference

S ponosom predstavljamo naše referenčne sončne elektrarne, ki so postavile merila v industriji obnovljive energije. Zavezani smo k ustvarjanju prihodnosti, kjer je energija čista, trajnostna in dostopna za vse, smo v svojem delovanju postavili visoke standarde učinkovitosti, zanesljivosti in trajnosti. Vsak projekt, ki smo ga izvedli, odraža našo strast do inovacij in našo predanost kakovosti. Z našim strokovnim znanjem in izkušnjami smo postavili sončne elektrarne po vsem svetu, ki ne le proizvajajo čisto energijo, temveč tudi spodbujajo lokalno gospodarstvo in ustvarjajo trajne koristi za skupnosti, v katerih delujemo.
 • OBLIKOVINA – DOMŽALE 36,54KW
  Podjetje Oblikovina d.o.o. iz Domžal nam je zaupalo izgradnjo fotovoltaičnega samooskrbnega sistema.Na podlagi zmožnosti kapacitete strehe delavnice smo izbrali maksimalno skupno moč modulov 36,54kW. Inštalirana moč bo zadostila porabi delavnice in stanovanjske hiše lastnika.Sistem bo letno proizvedel 45,05 MWh električne energije. Vgrajene komponente so premium moduli z n-tip tehnologijo celic in dvojnim kaljenim steklom za maksimalno odpornost na vrmenske vplive.
  Ušteda u 10 godina:
  45.000€
 • MONTAŽA LJUTOMER 11.74 KW
  Stanovanjska hiša v Ljutomerju. Naša sončna elektrarna na jugovzhodnem pobočju je rezultat natančnega načrtovanja in strokovne postavitve, ki izkorišča optimalno sončno svetlobo ter zagotavlja stabilen vir obnovljive energije.
  Ušteda u 10 godina:
  13.000€
 • MONTAŽA DRAVOGRAD 18.70 KW
  Stanovanjska hiša v Dravogradu. Z uporabo vrhunskih tehnologij za sledenje sončni poti smo zagotovili, da je elektrarna optimalno izkoriščila sončno svetlobo v vseh delih dneva, kar povečuje njihovo učinkovitost.
  Ušteda u 10 godina:
  21.000€
 • MONTAŽA ŽABNICA 15.30 KW
  Stanovanjska hiša v Žabnici. Naša zavezanost kakovosti je odražena v vsakem koraku postavitve sončne elektrarne, od izbire najboljših materialov do natančne montaže, kar zagotavlja dolgotrajno in zanesljivo delovanje.
  Ušteda u 10 godina:
  17.000€
 • MONTAŽA HOČE 19.13 KW
  Stanovanjska hiša v Škofji Loki. Z našim pristopom k načrtovanju sončnih elektrarn smo uspeli maksimirati izkoriščenost površin, kar omogoča večjo proizvodnjo čiste energije brez nepotrebnega obremenjevanja okolja.
  Ušteda u 10 godina:
  23.000€
 • MONTAŽA HAJDINA 6.95 KW
  Stanovanjska hiša v Hajdini. Naša ekipa strokovnjakov za sončne panele je ustvarila elektrarne, ki združujejo napredno tehnologijo z estetskimi rešitvami, zagotavljajoč optimalno učinkovitost in privlačen videz.
  Ušteda u 10 godina:
  8.000€
Poglejte si vse naše reference
ENERGOSOL d.o.o. - zanesljiv energetski partner!

Nabor optimalnih rešitev in pomoč pri izbiri raznovrstnih sistemov energetske učinkovitosti po meri vašega objekta.

Nabor optimalnih rešitev in pomoč pri izbiri raznovrstnih sistemov energetske učinkovitosti po meri vašega objekta.
© Energosol 2024, d.o.o, | Splošni pogoji poslovanja  | Piškotki