Izberimo pravo polnilno postajo

Želite svoje električno vozilo napolniti učinkovito in zanesljivo? V podjetju Energosol d.o.o. imamo na voljo različne rešitve za zasebno in komercialno uporabo. Kontaktirajte nas in pogovorili se bomo.

Naša rešitev polnilnih postaj nudi uporabniku

Hitro in varno polnjenje: Z domačo električno polnilnico je vaše e-vozilo napolnjeno hitreje in varneje kot preko običajne gospodinjske vtičnice, v 6 namesto v 16 urah. Polnilnice poleg priročne in enostavne uporabe lahko omogočajo še pametno upravljanje s porabo elektrike.

IZVEDBA NA KLJUČ: Energosol d.o.o. poskrbi za vse, od dostave hišne električne polnilnice do strokovne montaže.

V Evropi izdelane električne polnilnice RATIO so namenjene širšim evropskim gospodinjstvom. Ustvarjene so z najvišjo stopnjo električne varnosti in krmiljenja ter odličnim dizajnom predstavljajo odlično rešitev za vse, ki se skušajo približati trajnostnemu načinu življenja.

Gradimo Na Temelju Zaupanja in Uspeha


Naša predanost trajnostnemu razvoju in čistemu energetskemu prihodnosti je gonilo našega dela. S strokovnostjo in zavezanostjo k inovacijam smo soustvarjali številne projekte, ki prinašajo okoljske koristi in ekonomske prednosti. Za nas ni izziva, ki ga ne bi znali premagati, in vsak zaključen projekt je zgodba o uspehu. Naše bogate izkušnje in tehnično znanje nas postavljajo kot zanesljivega partnerja, pripravljenega uresničiti vaše vizije trajnostne energije.

Pridružite se nam v gradnji bolj zelene prihodnosti. Z nami boste imeli partnerja, ki razume vaše potrebe in prinaša rešitve, ki so usmerjene v dolgoročni uspeh. Skupaj gradimo jutrišnji svet!
uspešnih projektov
skupnih izkušenj
garancije
skupnega prihranka
Kontaktirajte nas

Ključne prednosti naših polnilnih postaj


Naše polnilne postaje so zasnovane z mislijo na enostavno in zanesljivo polnjenje vaših električnih vozil. Nudimo hitro polnjenje z visoko učinkovitostjo, kar vam omogoča, da hitro povsem napolnite svoje vozilo in se odpravite na pot. Naša tehnologija je napredna in varna, kar zagotavlja optimalno delovanje in varnost vašega vozila med polnjenjem.

Analiza potrebe

Pred izdelavo projekta se pogovorimo, da definiramo potovalne navade stranke. Na podlagi informacij planiramo porabo električnega vozila, naš način uporabe in posledično določimo/ svetujemo primerno polnilno postajo.

Zmanjšajte svoj vpliv na okolje

Naše polnilne postaje so ključna rešitev za vašo učinkovito e-mobilnost. Polnjenje na vaši lastniški napajalni napravi vam omogoča tudi uporabo vaše direktno proizvedene električne energije iz vaše sončne elektrarne v kolikor je samooskrba z fotovoltaičnim sistemom na objektu svetujemo izbiro Ratio dinamične polnilnice Solar, uravnoteženo uravnava učinkovito moč polnjenja glede na proizvodnjo elektrarne in ostale električne porabnike na objektu.

Modern dizajn

Naša ponudba električnih polnilnic združuje sodoben dizajn s funkcionalnostjo in trajnostjo. Elegantne linije in kakovostni materiali dopolnjujejo sodobne arhitekturne sloge, medtem ko napredna tehnologija zagotavlja hitro in zanesljivo polnjenje vašega električnega vozila.

Pogosta vprašanja

Da, lahko! Prilagoditev polnilne moči lahko izvedete v nastavitvah. Z omejitvijo jakosti maksimalnega toka zagotovite, da se med polnjenjem varovalka na tem odjemnem mestu ne odklopi ali da ne preobremenite električnega omrežja.

Seveda! Večina lastnikov električnih vozil ima domačo polnilno postajo, kjer se izvaja primarno polnjenje električnega avtomobila. To je tudi iz več razlogov glavna točka za polnjenje vašega vozila. Običajno električna vozila počivajo v vaši garaži nekaj ur na dan in večinoma ponoči; zato je zelo priročno, da imate električni polnilnik neposredno na svojem parkirišču ali v garaži, tako da lahko ves čas, ko ste doma, polnite svoj avto. Na ta način bo vaš avto vedno pripravljen, ko bo to potrebno.

Nekateri operaterji oziroma upravljavci polnilnih postaj v svojem ponujenem poslovnem modelu omogočajo enostavno rezervacijo termina na določeni polnilni postaji. Največkrat lahko to storite kar preko aplikacije, ki jo ponuja upravljavec.

Stroški priprave so odvisni od vrste napeljave in tudi, ali to delamo na obstoječem ali na novem objektu. Pri novem objektu so stroški priprave relativno nizki, če pa polnilnico planiramo na obstoječem objektu, potem pa je seveda potreben poseg v tak objekt. Tu je treba upoštevati poleg samega električnega kabla in posega v hišno omarico, še kakšna gradbena dela, kot so preboji sten, nadometna instalacija itd. Več si lahko preberete na naši podstrani: Priprava za postavitev domače polnilne postaje Po trenutnih izkušnjah s strani naših partnerskih podjetij, ki se ukvarjajo z elektroinstalacijami so takšni stroški dela brez materiala cca 200 – 300 eur!

Načeloma lahko, vendar glede na to, da vsaka priključitev zahteva poseg v električno omrežje, vam svetujemo, da fizično priključitev opravi usposobljen delavec. Po Sloveniji imamo mrežo pogodbenih inštalaterjev, ki vam to strokovno uredijo. Montažo lahko naročite pri nas. Pripravimo vam ponudbo za izvedbo montaže, lahko opravimo predhodni ogled in vam povemo, kaj je potrebno pred montažo pripraviti.

Kar smo omenili že večkrat, je dejstvo, da so trenutno na trgu vozila, ki izkoriščajo le enofazno polnjenje, maksimalno do 7,4 kW, čeprav se to z baterijami večjih kapacitet spreminja. Treba je vedeti, da bo električno vozilo največji porabnik električne energije v gospodinjstvu, in na eni fazi, ki jo obremenjuje vozilo, imamo priklopljene tudi druge večje porabnike, kot so indukcijski štedilnik ali kuhalna plošča, klimatska naprava, toplotna črpalka itd. V tem primeru je treba časovno načrtovati polnjenja in moči polnilnice, kar se seveda z programsko opremo, ki jo nudimo pri naših polnilnih postajah, enostavno predprogramira. Vseeno pa priporočamo uporabo trofaznega priključka. V Sloveniji so povprečne varovalke na trofaznem priključku 3 x 20 A, verjetno pa je priključna moč, ki jo plačuje gospodinjstvo, še nižja. Da bi se izognili težavam, kot so izpad in preobremenjenost priključka-varovalk na enofaznem priključku, in zagotovili, da bi vse delovalo takrat, kadar posamezno napravo rabite, svetujemo zmogljivost glavnih hišnih varovalk 3 x 25 A.

Vprašajte naše stranke, če nam lahko zaupate


Naše referenčne sončne elektrarne so zgrajene na trdnih temeljih zaupanja. Ne verjemite samo nam – vprašajte naše stranke. Njihove izkušnje in zadovoljstvo so najboljši pokazatelj naše zanesljivosti in strokovnosti. Pri nas ne govorimo samo o kakovosti, ampak jo živimo v vsakem projektu. Pridružite se nam in odkrijte, zakaj nam lahko zaupate za vašo naslednjo sončno elektrarno.
Vsak teden vam prinašamo informacije o trendih

Preberite si več o naših novicah

Kvaliteta & dobra cena je naša prioriteta

Vgradni material

Kako lahko pridete do subvencije za vaš projekt?

Poglejte si vse naše reference

S ponosom predstavljamo naše referenčne sončne elektrarne, ki so postavile merila v industriji obnovljive energije. Zavezani smo k ustvarjanju prihodnosti, kjer je energija čista, trajnostna in dostopna za vse, smo v svojem delovanju postavili visoke standarde učinkovitosti, zanesljivosti in trajnosti. Vsak projekt, ki smo ga izvedli, odraža našo strast do inovacij in našo predanost kakovosti. Z našim strokovnim znanjem in izkušnjami smo postavili sončne elektrarne po vsem svetu, ki ne le proizvajajo čisto energijo, temveč tudi spodbujajo lokalno gospodarstvo in ustvarjajo trajne koristi za skupnosti, v katerih delujemo.
 • OBLIKOVINA – DOMŽALE 36,54KW
  Podjetje Oblikovina d.o.o. iz Domžal nam je zaupalo izgradnjo fotovoltaičnega samooskrbnega sistema.Na podlagi zmožnosti kapacitete strehe delavnice smo izbrali maksimalno skupno moč modulov 36,54kW. Inštalirana moč bo zadostila porabi delavnice in stanovanjske hiše lastnika.Sistem bo letno proizvedel 45,05 MWh električne energije. Vgrajene komponente so premium moduli z n-tip tehnologijo celic in dvojnim kaljenim steklom za maksimalno odpornost na vrmenske vplive.
  Prihranek v 10 letih:
  45.000€
 • MONTAŽA LJUTOMER 11.74 KW
  Stanovanjska hiša v Ljutomerju. Naša sončna elektrarna na jugovzhodnem pobočju je rezultat natančnega načrtovanja in strokovne postavitve, ki izkorišča optimalno sončno svetlobo ter zagotavlja stabilen vir obnovljive energije.
  Prihranek v 10 letih:
  13.000€
 • MONTAŽA DRAVOGRAD 18.70 KW
  Stanovanjska hiša v Dravogradu. Z uporabo vrhunskih tehnologij za sledenje sončni poti smo zagotovili, da je elektrarna optimalno izkoriščila sončno svetlobo v vseh delih dneva, kar povečuje njihovo učinkovitost.
  Prihranek v 10 letih:
  21.000€
 • MONTAŽA ŽABNICA 15.30 KW
  Stanovanjska hiša v Žabnici. Naša zavezanost kakovosti je odražena v vsakem koraku postavitve sončne elektrarne, od izbire najboljših materialov do natančne montaže, kar zagotavlja dolgotrajno in zanesljivo delovanje.
  Prihranek v 10 letih:
  17.000€
 • MONTAŽA HOČE 19.13 KW
  Stanovanjska hiša v Škofji Loki. Z našim pristopom k načrtovanju sončnih elektrarn smo uspeli maksimirati izkoriščenost površin, kar omogoča večjo proizvodnjo čiste energije brez nepotrebnega obremenjevanja okolja.
  Prihranek v 10 letih:
  23.000€
 • MONTAŽA HAJDINA 6.95 KW
  Stanovanjska hiša v Hajdini. Naša ekipa strokovnjakov za sončne panele je ustvarila elektrarne, ki združujejo napredno tehnologijo z estetskimi rešitvami, zagotavljajoč optimalno učinkovitost in privlačen videz.
  Prihranek v 10 letih:
  8.000€
Poglejte si vse naše reference
ENERGOSOL d.o.o. - zanesljiv energetski partner!

Nabor optimalnih rešitev in pomoč pri izbiri raznovrstnih sistemov energetske učinkovitosti po meri vašega objekta.

Nabor optimalnih rešitev in pomoč pri izbiri raznovrstnih sistemov energetske učinkovitosti po meri vašega objekta.
© Energosol 2024, d.o.o, | Splošni pogoji poslovanja  | Piškotki