ZAKAJ ELEKTRIČNO TALNO OGREVANJE?

Izjemna uporabnost sistema talnega ogrevanja, praktično ga lahko definiramo kot sistem, ki lahko odgovarja skoraj vsem zahtevam uporabnika za domačo uporabo torej predvsem pri standardni višini stropa do 3 m. Največkrat se sistem vgradi ob prenovi talnih oblog in ob novogradnji.

Glavne razlike

Izjemna uporabnost sistema talnega ogrevanja, praktično ga lahko definiramo kot sistem, ki lahko odgovarja skoraj vsem zahtevam uporabnika za domačo uporabo torej predvsem pri standardni višini stropa do 3 m. Največkrat se sistem vgradi ob prenovi talnih oblog in ob novogradnji.

IZJEMNO UPORABNOST SISTEMA

Električno talno ogrevanje je primerno za vse vrste talnih oblog.

Sistem ima v projektih največje ogrevalno telo. Pokriva do 80% površine tal. Razširjenem grelnem elementu je temperaturni režim/ delovna temperatura bistveno nižja med 27-35 stopinj Celzija. Zato tovrsten sistem lahko ogreje prostor brez temperaturnih preobremenitev katerihkoli talnih oblog in zagotovi vrhunsko izmenjavo toplote po tleh in v prostoru.

NEVIDEN GRELNI ELEMENT V PROSTORU

Debeline folij, mreže grelnih preprog  so minimalne znašajo največ 2 mm. Polagamo jih lahko pod estrih, na estrih ali na obstoječe talne obloge in nato ob renovaciji položimo novo talno oblogo preko talnega gretja in praktično ne vidimo več našega ogrevanja.

LASTNA RAZPOREDITEV CONSKA TOPLOTA V PROSTORU

Električno talno gretje (grelne mreže za keramiko in gotovi parket, folijo in grelne preproge za vinil, laminat)  polagamo po potrebah posameznih delov prostora. Manj moči ob notranjih stenah, več moči pod oknih in zunanjih stenah, idealna moč na pohodnih površinah.

Povečana moč zagotavlja večjo izolativnost zunanjih sten in odpravo kondenza na steklenih površinah (rekuperacija).

PRIKLOPNA MOČ

Nižji je temperaturni režim, nižja je potrebna priklopno moč.  Zato sistem rešuje tudi težave preobremenjenih elektro inštalacij.

PROSTORSKE TEŽAVE

Talno ne potrebuje kurilnice, dimnika ali skladišča energentov. Poleg tega dovoljuje prosto oblikovanje prostorov, brez omejitev radiatorjev ali drugih vidnih ogreval. Cena prihranjenega stanovanjskega prostora po navadi presega investicijo ogrevanja.

PRILAGODLJIVA MONTAŽA

Sisteme inštaliramo za vsak prostor posebej. Dela na objektu lahko dokončamo istočasno ali sukcesivno oz. postopno. Možna je tudi postopna inštalacija v enem prostoru.

VEČ VIROV ENERGENTA

Talno ogrevanje lahko priklopimo na električno omrežje, direktno ali indirektno na obnovljive vire energije ( sončna elektrarna, elektrarna na veter..) ali na akumulatorje. Uporabno na vikendih, mobilnih enotah ali pri daljših izpadih elektro omrežja.

REGULACIJA

Sistem ponuja trenutno, direktno, nastavljivo regulacijo, za vsak prostor posebej. Omenjena lastnost, poleg ugodja, nudi precejšnje prihranke energije.

Potencialno lahko najboljša rešitev ogrevanja brez vzdrževanja. Življenjsko dobo 50 let, toplota se širi od spodaj navzgor po skoraj celotni talni površini prostora.

ZAKAJ IZBRATI TALNO OGREVANJE?

EKONOMIČNOST

1 – ZAČETNA INVESTICIJA

Ogrevanje spada med tako imenovana lokalna ogrevanja za katera je značilno da ne potrebujejo kurilnice, dimnika ali skladišča energentov. Zato so bistveno cenejša od centralnih sistemov. Cena  izgradnje kurilnice, dimnika in skladišča energenta  po navadi presega kompletno začetno investicijo našega ogrevanja.

Če prihranjeni denar vložite v sončno elektrarno se boste ogrevali brezplačno.

2 – UČINKOVITOST OGREVANJA (poraba energije)

Naše ogrevanje  nima energetskih izgub značilnih za centralne sisteme (izgube kotla, izgube  pri prenosu energije do ogreval, izgube na regulaciji).Kot talno ogrevanje  ima skoraj idealen temperaturni profil. Velikansko ogrevalno telo omogoča izredno nizek temperaturni režim. Regulacija je direktna in nastavljiva, za vsak prostor posebej.

Z manj energije se preprosto ne da kvalitetno ogreti objektov! Temu primerni so tudi stroški ogrevanja.

3 – STROŠKI VZDRŽEVANJA

Redna vzdrževanja: Rednih vzdrževanj preprosto ni. Torej ni vsakoletnih stroškov vzdrževanja kotla, cistern, dimnika in ogrevalnih teles.

4 – ŽIVLJENSKA DOBA

Predvidena življenjska doba ogrevalnih teles presega 50 let.

V kategorijah stroškov vzdrževanja in življenjske dobe naš sistem ogrevanja verjetno  nima konkurence.

Zaključek: Relativno visoko ceno energenta (elektrike) sistem popolnoma nadomesti z nizko začetno investicijo, trajnostjo in zanemarljivimi stroški vzdrževanja.

VRHUNSKO UGODJE

Pri skrajno nizkem temperaturnem režimu in velikanskem ogrevalnem telesu vam to ogrevanje niti ne more ponuditi nič drugega kot čisti užitek. Bivalnemu ugodju smo pravzaprav tudi posvetili največ pozornosti. Rezultati so sledeči:

–  enakomerno in uravnoteženo oddajanje toplote;
–  enakomerna porazdelitev temperature po tleh in prostoru;
–  skoraj idealen temperaturni profil (tople noge in hladna glava);
–  izbira temperaturnega režima za vsak prostor posebej;
–  sprejemljivost z vidika oblikovanja prostora (ni radiatorjev)
–  sistem ne povzročanje hrupa, vonjav, kroženja prahu in telesu nesprejemljivih površinskih temperatur;
–  dobre regulacijske sposobnosti;
–  možnost izbire talne, stenske ali kombinirane izvedbe.

HIGIENA

Osnovna razlika med “radiatorskim” in talnim ogrevanjem je v načinu prenosa toplote v prostor. Talna ogrevala enakomerno oddajajo oz. sevajo toploto, radiatorji pa jo konvertirajo, tj. toploto prenašajo z vrtinčenjem zraka. Na ta način se poleg toplote v prostor prenaša tudi prah in ves biološki prirast, ki se večinoma razvija na vlažnih tleh. Z ogretjem oz. izsušitvijo tal talna ogrevala v veliki meri preprečujejo razvoj omenjenih organizmov.

Torej: manj prahu, manj pršic, manj bakterij, manj alergij…

VARNOST

Sistem deluje pod varnimi pogoji produkti so certificirani in zaščiteni. Ogrevalna telesa, lahko zmočite saj imajo ustrezno IP zaščito. Prekinitev lahko lociramo tudi pod estrihom in talnimi oblogami. Nevarnosti izlitja ni.

Vrednosti elektro – magnetnega sevanja so bistveno pod dovoljenimi. Za » boljši občutek », na zahtevo strank, ogrevalnih teles ne polagamo pod postelje.

Torej škodljivega vpliva EM sevanja ni!

Kvaliteta & dobra cena je naša prioriteta

Vgradni material

Kako lahko pridete do subvencije za vaš projekt?

Poglejte si vse naše reference

S ponosom predstavljamo naše referenčne sončne elektrarne, ki so postavile merila v industriji obnovljive energije. Zavezani smo k ustvarjanju prihodnosti, kjer je energija čista, trajnostna in dostopna za vse, smo v svojem delovanju postavili visoke standarde učinkovitosti, zanesljivosti in trajnosti. Vsak projekt, ki smo ga izvedli, odraža našo strast do inovacij in našo predanost kakovosti. Z našim strokovnim znanjem in izkušnjami smo postavili sončne elektrarne po vsem svetu, ki ne le proizvajajo čisto energijo, temveč tudi spodbujajo lokalno gospodarstvo in ustvarjajo trajne koristi za skupnosti, v katerih delujemo.
 • OBLIKOVINA – DOMŽALE 36,54KW
  Podjetje Oblikovina d.o.o. iz Domžal nam je zaupalo izgradnjo fotovoltaičnega samooskrbnega sistema.Na podlagi zmožnosti kapacitete strehe delavnice smo izbrali maksimalno skupno moč modulov 36,54kW. Inštalirana moč bo zadostila porabi delavnice in stanovanjske hiše lastnika.Sistem bo letno proizvedel 45,05 MWh električne energije. Vgrajene komponente so premium moduli z n-tip tehnologijo celic in dvojnim kaljenim steklom za maksimalno odpornost na vrmenske vplive.
  Ušteda u 10 godina:
  45.000€
 • MONTAŽA LJUTOMER 11.74 KW
  Stanovanjska hiša v Ljutomerju. Naša sončna elektrarna na jugovzhodnem pobočju je rezultat natančnega načrtovanja in strokovne postavitve, ki izkorišča optimalno sončno svetlobo ter zagotavlja stabilen vir obnovljive energije.
  Ušteda u 10 godina:
  13.000€
 • MONTAŽA DRAVOGRAD 18.70 KW
  Stanovanjska hiša v Dravogradu. Z uporabo vrhunskih tehnologij za sledenje sončni poti smo zagotovili, da je elektrarna optimalno izkoriščila sončno svetlobo v vseh delih dneva, kar povečuje njihovo učinkovitost.
  Ušteda u 10 godina:
  21.000€
 • MONTAŽA ŽABNICA 15.30 KW
  Stanovanjska hiša v Žabnici. Naša zavezanost kakovosti je odražena v vsakem koraku postavitve sončne elektrarne, od izbire najboljših materialov do natančne montaže, kar zagotavlja dolgotrajno in zanesljivo delovanje.
  Ušteda u 10 godina:
  17.000€
 • MONTAŽA HOČE 19.13 KW
  Stanovanjska hiša v Škofji Loki. Z našim pristopom k načrtovanju sončnih elektrarn smo uspeli maksimirati izkoriščenost površin, kar omogoča večjo proizvodnjo čiste energije brez nepotrebnega obremenjevanja okolja.
  Ušteda u 10 godina:
  23.000€
 • MONTAŽA HAJDINA 6.95 KW
  Stanovanjska hiša v Hajdini. Naša ekipa strokovnjakov za sončne panele je ustvarila elektrarne, ki združujejo napredno tehnologijo z estetskimi rešitvami, zagotavljajoč optimalno učinkovitost in privlačen videz.
  Ušteda u 10 godina:
  8.000€
Poglejte si vse naše reference
ENERGOSOL d.o.o. - zanesljiv energetski partner!

Nabor optimalnih rešitev in pomoč pri izbiri raznovrstnih sistemov energetske učinkovitosti po meri vašega objekta.

Nabor optimalnih rešitev in pomoč pri izbiri raznovrstnih sistemov energetske učinkovitosti po meri vašega objekta.
© Energosol 2024, d.o.o, | Splošni pogoji poslovanja  | Piškotki