Izberite sodoben in ekološki način ogrevanja doma in sanitarne vode

Toplotne črpalke izkoriščajo naravne vire toplote, kot so zrak, voda ali zemlja, in jih preoblikujejo v učinkovito ogrevalno ali hladilno energijo za vaš dom ali poslovni prostor. Ta inovativni proces omogoča bistveno večjo energetsko učinkovitost v primerjavi z običajnimi sistemi neposrednega ogrevanja ali hlajenja, saj za delovanje porabijo manjše količine energije.

Kako deluje toplotna črpalka?

Toplotna črpalka postaja vse bolj priljubljena izbira za tiste, ki želijo energetsko učinkovito, stroškovno ugodno in okolju prijazno rešitev za ogrevanje in hlajenje svojih prostorov.

Absorpcija toplote iz okolja: Toplotna črpalka iz okolja, kot je zrak, voda ali zemlja, absorbira toploto s pomočjo hladilnega sredstva. To hladilno sredstvo ima nizko vrelišče, kar omogoča, da absorbira toploto tudi pri nižjih temperaturah.

Stiskanje hladilnega sredstva: Hladilno sredstvo se stisne s pomočjo kompresorja, kar dvigne njegovo temperaturo. Med tem procesom se poveča energijska vsebnost hladilnega sredstva.

Oddaja toplote v prostor: Stisnjeno in segreto hladilno sredstvo se prenese v notranjo enoto toplotne črpalke, kjer odda toploto v prostor, ki ga želimo ogreti. Ko hladilno sredstvo oddaja toploto, se ohladi in vrne v začetno fazo, kjer spet absorbira toploto iz okolja.

Gradimo Na Temelju Zaupanja in Uspeha


Naša predanost trajnostnemu razvoju in čistemu energetskemu prihodnosti je gonilo našega dela. S strokovnostjo in zavezanostjo k inovacijam smo soustvarjali številne projekte, ki prinašajo okoljske koristi in ekonomske prednosti. Za nas ni izziva, ki ga ne bi znali premagati, in vsak zaključen projekt je zgodba o uspehu. Naše bogate izkušnje in tehnično znanje nas postavljajo kot zanesljivega partnerja, pripravljenega uresničiti vaše vizije trajnostne energije.

Pridružite se nam v gradnji bolj zelene prihodnosti. Z nami boste imeli partnerja, ki razume vaše potrebe in prinaša rešitve, ki so usmerjene v dolgoročni uspeh. Skupaj gradimo jutrišnji svet!
uspešnih projektov
skupnih izkušenj
garancije
skupnega prihranka
Kontaktirajte nas

Zakaj vgraditi toplotno črpalko v vaš dom?


Toplotna črpalka je energetsko učinkovita rešitev za ogrevanje in hlajenje vašega doma. Omogoča znatne prihranke pri stroških energije, zmanjša vaš ogljični odtis in zagotavlja udobno bivanje skozi celo leto. S sodobno tehnologijo in zanesljivim delovanjem je toplotna črpalka dolgoročna naložba v trajnostno prihodnost vašega doma.

Zmanjšana poraba energije

Zaradi svoje učinkovitosti toplotne črpalke porabijo manj energije za proizvodnjo toplote ali hlajenje v primerjavi s klasičnimi sistemi ogrevanja ali klimatizacije. To prispeva k zmanjšanju stroškov energije in ogljičnega odtisa.

Dvofunkcijska rešitev

Toplotna črpalka lahko deluje tako kot ogrevalni kot tudi hladilni sistem. To pomeni, da je ista naprava lahko uporabljena za vzdrževanje prijetnih temperatur v prostoru v vseh letnih časih, kar olajša upravljanje in omogoča večjo prilagodljivost.

Okolju prijazna rešitev

Ker toplotne črpalke izkoriščajo obstoječo toploto iz naravnih virov, ne proizvajajo emisij toplogrednih plinov in drugih onesnaževal. To prispeva k zmanjševanju negativnega vpliva na okolje ter podpira trajnostne pristope k ogrevanju in hlajenju.

Pogosta vprašanja

Vsem našim strankam se po pogovoru in zbiranju ključnih informacij: ogrevalni površini, izolaciji stavbe, vrsti oken, načinu ogrevanja (talno/radiatorsko- nizko/visokotemperaturono), trenutnemu stanju kurilnice pripravi informativno ponudbo v kateri je izbrana naprava in moč toplotne črpalke. Slednjo se potrdi na ogledu našega pooblaščenega monterja pred izvedbo montaže.

Vgrajujemo toplotne črpalke proizvajalca LG in Fujitsu.

5 let.

Raven zvočne moči med 50- 57 dBA. Odvisno od moči naprave in modela.

Hladilna snov R32, v koncu leta pa prehajamo na sisteme z plinom R290.

Da, naše podjetje in naši pooblaščeni monterji uredijo montažo, zagon in diagnostiko. V podjetju nudimo tudi periodične preglede/ servise po potrebi med in po izteku garancijskega obdobja.

Vprašajte naše stranke, če nam lahko zaupate


Naše referenčne sončne elektrarne so zgrajene na trdnih temeljih zaupanja. Ne verjemite samo nam – vprašajte naše stranke. Njihove izkušnje in zadovoljstvo so najboljši pokazatelj naše zanesljivosti in strokovnosti. Pri nas ne govorimo samo o kakovosti, ampak jo živimo v vsakem projektu. Pridružite se nam in odkrijte, zakaj nam lahko zaupate za vašo naslednjo sončno elektrarno.
Vsak teden vam prinašamo informacije o trendih

Preberite si več o naših novicah

Kvaliteta & dobra cena je naša prioriteta

Vgradni material

Kako lahko pridete do subvencije za vaš projekt?

Poglejte si vse naše reference

S ponosom predstavljamo naše referenčne sončne elektrarne, ki so postavile merila v industriji obnovljive energije. Zavezani smo k ustvarjanju prihodnosti, kjer je energija čista, trajnostna in dostopna za vse, smo v svojem delovanju postavili visoke standarde učinkovitosti, zanesljivosti in trajnosti. Vsak projekt, ki smo ga izvedli, odraža našo strast do inovacij in našo predanost kakovosti. Z našim strokovnim znanjem in izkušnjami smo postavili sončne elektrarne po vsem svetu, ki ne le proizvajajo čisto energijo, temveč tudi spodbujajo lokalno gospodarstvo in ustvarjajo trajne koristi za skupnosti, v katerih delujemo.
 • OBLIKOVINA – DOMŽALE 36,54KW
  Podjetje Oblikovina d.o.o. iz Domžal nam je zaupalo izgradnjo fotovoltaičnega samooskrbnega sistema.Na podlagi zmožnosti kapacitete strehe delavnice smo izbrali maksimalno skupno moč modulov 36,54kW. Inštalirana moč bo zadostila porabi delavnice in stanovanjske hiše lastnika.Sistem bo letno proizvedel 45,05 MWh električne energije. Vgrajene komponente so premium moduli z n-tip tehnologijo celic in dvojnim kaljenim steklom za maksimalno odpornost na vrmenske vplive.
  Prihranek v 10 letih:
  45.000€
 • MONTAŽA LJUTOMER 11.74 KW
  Stanovanjska hiša v Ljutomerju. Naša sončna elektrarna na jugovzhodnem pobočju je rezultat natančnega načrtovanja in strokovne postavitve, ki izkorišča optimalno sončno svetlobo ter zagotavlja stabilen vir obnovljive energije.
  Prihranek v 10 letih:
  13.000€
 • MONTAŽA DRAVOGRAD 18.70 KW
  Stanovanjska hiša v Dravogradu. Z uporabo vrhunskih tehnologij za sledenje sončni poti smo zagotovili, da je elektrarna optimalno izkoriščila sončno svetlobo v vseh delih dneva, kar povečuje njihovo učinkovitost.
  Prihranek v 10 letih:
  21.000€
 • MONTAŽA ŽABNICA 15.30 KW
  Stanovanjska hiša v Žabnici. Naša zavezanost kakovosti je odražena v vsakem koraku postavitve sončne elektrarne, od izbire najboljših materialov do natančne montaže, kar zagotavlja dolgotrajno in zanesljivo delovanje.
  Prihranek v 10 letih:
  17.000€
 • MONTAŽA HOČE 19.13 KW
  Stanovanjska hiša v Škofji Loki. Z našim pristopom k načrtovanju sončnih elektrarn smo uspeli maksimirati izkoriščenost površin, kar omogoča večjo proizvodnjo čiste energije brez nepotrebnega obremenjevanja okolja.
  Prihranek v 10 letih:
  23.000€
 • MONTAŽA HAJDINA 6.95 KW
  Stanovanjska hiša v Hajdini. Naša ekipa strokovnjakov za sončne panele je ustvarila elektrarne, ki združujejo napredno tehnologijo z estetskimi rešitvami, zagotavljajoč optimalno učinkovitost in privlačen videz.
  Prihranek v 10 letih:
  8.000€
Poglejte si vse naše reference
ENERGOSOL d.o.o. - zanesljiv energetski partner!

Nabor optimalnih rešitev in pomoč pri izbiri raznovrstnih sistemov energetske učinkovitosti po meri vašega objekta.

Nabor optimalnih rešitev in pomoč pri izbiri raznovrstnih sistemov energetske učinkovitosti po meri vašega objekta.
© Energosol 2024, d.o.o, | Splošni pogoji poslovanja  | Piškotki