Sončna elektrarna za vašo samooskrbo

Sončna elektrarna ni strošek, izgradnja vaše samooskrbe je varčevanje in prihranek na dolgi rok! Že danes poskrbite za vašo neodvisnost od cene električne energije na trgu. Pripravili vam bomo neobvezujočo ponudbo.

Zakaj ljudje gradimo sončne elektrarne?

Lastna elektrarna je pravzaprav varčevanje! Prav zato se za projekt odloča vedno več gospodinjstev in gospodarskih subjektov po celem svetu.

Spodnji podatki prikazujejo prihranke povprečne slovenske družine.

 • 1.540 €  letni strošek električne energije
 • 170 € letni strošek po zagonu sončne elektrarne
 • 1.370 € pričakovanega letnega prihranka
 • 7 let povrnitve naložbe (ob porasti cene elektrike trgu lahko tudi prej)

27.400€ predvideni prihranki v 30 letih z vsemi vključenimi dejavniki

Gradimo Na Temelju Zaupanja in Uspeha


Naša predanost trajnostnemu razvoju in čistemu energetskemu prihodnosti je gonilo našega dela. S strokovnostjo in zavezanostjo k inovacijam smo soustvarjali številne projekte, ki prinašajo okoljske koristi in ekonomske prednosti. Za nas ni izziva, ki ga ne bi znali premagati, in vsak zaključen projekt je zgodba o uspehu. Naše bogate izkušnje in tehnično znanje nas postavljajo kot zanesljivega partnerja, pripravljenega uresničiti vaše vizije trajnostne energije.

Pridružite se nam v gradnji bolj zelene prihodnosti. Z nami boste imeli partnerja, ki razume vaše potrebe in prinaša rešitve, ki so usmerjene v dolgoročni uspeh. Skupaj gradimo jutrišnji svet!
uspešnih projektov
skupnih izkušenj
garancije
skupnega prihranka
Kontaktirajte nas

Zakaj izbrati sončno elektrarno?


Naša zaveza k trajnostnemu razvoju in čisti energiji je osnova našega delovanja. S svojim strokovnim znanjem in inovativnim pristopom smo uspešno izvedli številne projekte, ki prinašajo koristi tako za okolje kot za gospodarstvo. Za nas ni prevelikih izzivov, vsak projekt pa je dokaz našega uspeha. Naše bogate izkušnje in tehnično znanje nas postavljata kot zanesljivega partnerja, ki je pripravljen uresničiti vaše energetske cilje.

Pridružite se nam pri ustvarjanju bolj trajnostne prihodnosti. Z nami boste dobili partnerja, ki razume vaše potrebe in nudi rešitve, ki zagotavljajo dolgoročni uspeh. Skupaj bomo gradili svet, kjer bo sončna energija vodilni vir svetlobe in napredka.

Zmanjšanje svojega vpliva na okolje

Vsak od nas lahko doda v del sestavljanke za zmanjšanje ogličnega odtisa na okolje. Od dneva zagona vaše samooskrbe bo vaša porabljena električna energija 100% zeleni vir– energije sonca.

Povečanje vrednosti nepremičnine

Vaša nepremičnina bo postala energetsko manj odvisna od omrežja, zaradi nižjega stroška električne energije bo na trgu bolj cenjena in posledično bo njena vrednost zelo narasla.

Neprekinjeno delovanje

Delovanje vaše sončne elektrarne je predvideno na kar 30 let, izkoriščali boste potencial sonca in ves ta čas ne plačevali elektrike.

Pogosta vprašanja

Na učinkovitost solarnih panelov vpliva več dejavnikov, kot so vrsta in kakovost izbranih solarnih panelov, kot in usmerjenost panelov ter lokalne vremenske razmere.
Učinkovitost solarnega panela predstavlja delež sončne svetlobe, ki se pretvori v elektriko. Izkoristek panelov se običajno giblje med 20 in 21 %, naši paneli vrhunske kakovosti z tehnologijo dvojnega stekla in celic N- tip tehnologije pa dosegajo tudi do 23 % izkoristek.

Elektrarni z hranilnikom / Hibridna sončna elektrarna. Ta sistem vam zagotavlja popolno neodvisnost od omrežja med delovanjem sončne elektrarne in hranilnika. Omrežje služi le kot rezervni sistem, ki se uporablja v primeru, da poraba preseže zmogljivost hibridnega sistema.

Posebna priprava ni potrebna. Ne skrbite, skozi celoten postopek vas enostavno vodijo naši zaposleni. Postopek je za vas zato popolnoma enostaven.

Ob ogledu skupaj določimo glavne pozicije ključnih komponent, in se dogovorimo za dobavo material in predviden termin montaže.

V našem podjetju poskrbimo za celovit proces, med drugim tudi oddajo vloge za nepovratna sredstva/ subvencijo. Vse procese stranke prepustijo nam v upravljanje. Za vsak korak in stanje postopka je naša stranka ažurno obveščena.

V splošnem je življenjska doba sončne elektrarne približno 30 let. To pa ne pomeni, da bo vaša elektrarna po 30 letih kar prenehala delovati. V tem času se bo učinkovitost pretvorbe sončne svetlobe v električno energijo zmanjšala na približno 85 % začetne zmogljivosti.

Investicija v sončno elektrarno je pravzaprav varčevanje na dolgi rok. Najprej se jo tretira kot strošek, ampak kaj hitro ugotovimo, da smo po izgradnji popolnoma neodvisni od cene elektrike na trgu in da je odločitev ena izmed boljših odločitev glede investicij na vašem objektu.

Tudi, če je v naselju že veliko elektrarn je še vedno možnost za odobritev zaprošene moči našega projekta. Ko pošljemo vlogo za soglasje na pooblaščeno elektro distribucijsko podjetje se naredi analiza in pridobimo odločbo o dopustni moči oddajanja za veš merilno mesto. Če je priključna moč omejena ali oddajanje v omrežje ni možno imamo rešitev v hibridni oziroma tako imenovani elektrarni s hranilnikom električne energije.

Delovanje sončne elektrarne lahko stranka spremlja vedno v vsakem trenutku preko dostopa na mobilni aplikaciji kar na vašem mobilnem telefonu. Aplikacija omogoča pregled trenutne proizvodnje, trenutnega oddajanja proizvedene elektrike v omrežje ali hranilnik električne energije. Vse naši sistemi so opremljeni z merilnikom električne energije, to pomeni , da v vsakem trenutku lahko nadzorujete tudi dejansko porabo na objektu. Aplikacija omogoča tudi pregled tedenske, mesečne, letne proizvodnje.

Vprašajte naše stranke, če nam lahko zaupate


Naše referenčne sončne elektrarne so zgrajene na trdnih temeljih zaupanja. Ne verjemite samo nam – vprašajte naše stranke. Njihove izkušnje in zadovoljstvo so najboljši pokazatelj naše zanesljivosti in strokovnosti. Pri nas ne govorimo samo o kakovosti, ampak jo živimo v vsakem projektu. Pridružite se nam in odkrijte, zakaj nam lahko zaupate za vašo naslednjo sončno elektrarno.
Vsak teden vam prinašamo informacije o trendih

Preberite si več o novicah o sončnih elektrarnah

Kvaliteta & dobra cena je naša prioriteta

Vgradni material

Kako lahko pridete do subvencije za vaš projekt?

Poglejte si vse naše reference

S ponosom predstavljamo naše referenčne sončne elektrarne, ki so postavile merila v industriji obnovljive energije. Zavezani smo k ustvarjanju prihodnosti, kjer je energija čista, trajnostna in dostopna za vse, smo v svojem delovanju postavili visoke standarde učinkovitosti, zanesljivosti in trajnosti. Vsak projekt, ki smo ga izvedli, odraža našo strast do inovacij in našo predanost kakovosti. Z našim strokovnim znanjem in izkušnjami smo postavili sončne elektrarne po vsem svetu, ki ne le proizvajajo čisto energijo, temveč tudi spodbujajo lokalno gospodarstvo in ustvarjajo trajne koristi za skupnosti, v katerih delujemo.
 • OBLIKOVINA – DOMŽALE 36,54KW
  Podjetje Oblikovina d.o.o. iz Domžal nam je zaupalo izgradnjo fotovoltaičnega samooskrbnega sistema.Na podlagi zmožnosti kapacitete strehe delavnice smo izbrali maksimalno skupno moč modulov 36,54kW. Inštalirana moč bo zadostila porabi delavnice in stanovanjske hiše lastnika.Sistem bo letno proizvedel 45,05 MWh električne energije. Vgrajene komponente so premium moduli z n-tip tehnologijo celic in dvojnim kaljenim steklom za maksimalno odpornost na vrmenske vplive.
  Ušteda u 10 godina:
  45.000€
 • MONTAŽA LJUTOMER 11.74 KW
  Stanovanjska hiša v Ljutomerju. Naša sončna elektrarna na jugovzhodnem pobočju je rezultat natančnega načrtovanja in strokovne postavitve, ki izkorišča optimalno sončno svetlobo ter zagotavlja stabilen vir obnovljive energije.
  Ušteda u 10 godina:
  13.000€
 • MONTAŽA DRAVOGRAD 18.70 KW
  Stanovanjska hiša v Dravogradu. Z uporabo vrhunskih tehnologij za sledenje sončni poti smo zagotovili, da je elektrarna optimalno izkoriščila sončno svetlobo v vseh delih dneva, kar povečuje njihovo učinkovitost.
  Ušteda u 10 godina:
  21.000€
 • MONTAŽA ŽABNICA 15.30 KW
  Stanovanjska hiša v Žabnici. Naša zavezanost kakovosti je odražena v vsakem koraku postavitve sončne elektrarne, od izbire najboljših materialov do natančne montaže, kar zagotavlja dolgotrajno in zanesljivo delovanje.
  Ušteda u 10 godina:
  17.000€
 • MONTAŽA HOČE 19.13 KW
  Stanovanjska hiša v Škofji Loki. Z našim pristopom k načrtovanju sončnih elektrarn smo uspeli maksimirati izkoriščenost površin, kar omogoča večjo proizvodnjo čiste energije brez nepotrebnega obremenjevanja okolja.
  Ušteda u 10 godina:
  23.000€
 • MONTAŽA HAJDINA 6.95 KW
  Stanovanjska hiša v Hajdini. Naša ekipa strokovnjakov za sončne panele je ustvarila elektrarne, ki združujejo napredno tehnologijo z estetskimi rešitvami, zagotavljajoč optimalno učinkovitost in privlačen videz.
  Ušteda u 10 godina:
  8.000€
Poglejte si vse naše reference
ENERGOSOL d.o.o. - zanesljiv energetski partner!

Nabor optimalnih rešitev in pomoč pri izbiri raznovrstnih sistemov energetske učinkovitosti po meri vašega objekta.

Nabor optimalnih rešitev in pomoč pri izbiri raznovrstnih sistemov energetske učinkovitosti po meri vašega objekta.
© Energosol 2024, d.o.o, | Splošni pogoji poslovanja  | Piškotki